Keer het tij voor de bij!

Ze zijn er nog wel, wilde bijen.., maar je hoort ze steeds minder. De helft staat namelijk op het punt van uitsterven! In heel Europa, vooral in Friesland en Noordwest Duitsland. ‘Silence of the Bees’ wil met het deelproject ‘B-RAP’ zo veel mogelijk mensen bewust maken van deze zorgwekkende ontwikkeling en staat daarom op het programma van LF2018. De insteek; gezamenlijk keren we het tij voor de bij! Met kunst, muziek, techniek, enthousiasme en natuurlijk actie!

B-RAP: Bewustwording door actie

Met bewustwordingsprojecten als B-RAP, kunnen vooral kinderen en jongeren helpen een optimale leefomgeving te creëren. Daarnaast wordt hun creativiteit en nieuwsgierigheid geprikkeld door muzikale en innovatieve projecten als B-Rapsodie, Oratorio, Citizen Science en Fenster zum Nachbarn.

Door B-RAP ontstaat een blijvende grensoverschrijdende samenwerking in de Eems Dollard Regio tussen onderzoeksinstituten, bacheloropleidingen en bezoekerscentra. Via de webapplicaties en publieke activiteiten is B-RAP bijzonder zichtbaar. Niet alleen voor de participerende honderden kinderen en jongeren, maar ook voor de tienduizenden bezoekers van de partners en het publiek van LF2018.

Naast alle omschreven activiteiten vinden er ook vele symposia, lezingen en andere grensoverschrijdende activiteiten plaats. Kom daarom regelmatig terug op deze site en volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/Silence-of-the-Bees-525417900930101.

Ook ver na 2018 zullen de B-RAP-activiteiten door blijven gaan. Dat is voor ons de legacy van LF2018.